Zdravi deserti – zdrav izbor

Brošura s receptima za pripremu zdravih slastica

U sklopu projekta “Otvorimo vrata zdravlja” kreirali smo i tiskali brošuru “Zdravi deserti”. U brošuri se nalaze i primjeri slastica prilagođenih dijabetičarima i osobama s intolerancijom na gluten.

Vegan, Blueberry Muffin, NaturalAutor recepata je naš kolega nutricionist Dragan Gazibara. Prikazane slastice relativno se lako pripremaju, izvrsnog su okusa i lijepo izgledaju. Trebamo li očekivati više od deserta?

Pripremom ovakvih slastica i uvođenjem u redovni jelovnik odabiremo zdravlje za sebe i svoju obitelj. Prehrana je jedan od najmoćnijih alata koje imamo na raspolaganju kad je riječ o brizi za zdravlje.
Pripremom zdravijih varijanti slastica, uz ostalo, preveniramo niz zdravstvenih teškoća i ozbiljnijih problema, prvenstveno pojavu dijabetesa i pretilosti.

Slastice koje izradimo sami, kod kuće, zdraviji su izbor od onih industrijski proizvedenih. Na taj način izbjegavamo razne aditive, previše soli i šećera, nekvalitetne masnoće i drugo. Osim toga, izrada slastica može biti način druženja članova obitelji, a mirisi koji se šire kuhinjom dok se slastice pripremaju ostaju u škrinjici sjećanja za cijeli život…

Uživajte u zdravim slasticama!

Brosura-Zdravi-deserti-A5-priprema-1

Photo courtesy of Pixabay

Vrata zdravlja