Mobilna aplikacija Spolno zdravlje

Ova mobilna aplikacija, povezane aplikacije i online sustavi spolnozdravlje.hr, besplatna su i informativna platforma izrađena 2016. godine u partnerstvu Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Izradu mobilne aplikacije financijski je omogućio Grad Zagreb. Izradu internetske stranice i kontinuirani razvoj sadržaja i funkcionalnosti, uz Grad Zagreb, omogućili su HUHIV i HZJZ, a održavanje i upravljanje cijelog sustava omogućuje HUHIV, uz podršku Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog farmaceutskog društva.

Platforma i aplikacija “Spolno zdravlje” izrađena je u informativne i obrazovne svrhe, s ciljem poboljšanja informiranosti i razumijevanja važnosti odgovornog spolnog ponašanja, zdravog stila života i zaštite od spolno prenosivih infekcija u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja. Aplikacija na pregledan i zanimljiv način pruža korisne informacije o spolnom i reproduktivnom zdravlju, uključujući prevenciju, testiranje i liječenje spolno prenosivih bolesti, sukladno važećim znanstvenim i stručnim spoznajama. Bilo da je riječ o provjeri rizika, kvizu znanja, informacijama ili preporukama, vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe.

Uz odgovorno spolno ponašanje i redovite preglede kod liječnika, ovo je dobar način za poboljšanje informiranosti i vlastitog znanja kako biste očuvali i unaprijedili spolno zdravlje.

Photo courtesy of Pixabay

Vrata zdravlja