Žene lavice kao uzor svima

Njihov osmijeh liječi sve i najtužnija lica a njihova snaga je toliko velika da doseže i samo nebo a svi možemo naučiti od njih.

Bore se sa teškim izazovima u životu, a ipak njihov životni sjaj se ne gasi, njihov osmijeh je nada koja živi i vjeruje u život.

Žene lavice vole život, vole svaku sitnicu koja čini život životom.

Za žene lavice ne postoji riječ ‘Nemoguće „! Njihova slabost je ujedno i njihova snaga a njihova snaga znači život!

Borba koju one vode je teška ali one ne znaju za odustajanje, ne znaju za predaju, one idu dalje i ponos su ovog svijeta!

Kako sam ih osobno upoznala?

Putem svoje poezije, u želji da upoznam žene kojima je drugo ime Hrabrost!

Da li žene koje su teško bolesne mogu biti uzor svima nama?

Itekako, i ne samo uzor, već bi njihova snaga trebala živjeti u svima nama.

Kako žene lavice koje sam ja osobno upoznala vode svoju borbu?

Vode je onako kako samo one to znaju , sa osmijehom na licu, sa vjerom u život, sa sjajem u očima koji ćete rijetko gdje vidjeti i pronaći.

Te žene ne samo da imaju u sebi veliko srce i iako je i njima samima teško, one misle i na druge. One plešu, pjevaju, rade kapice za teško bolesne osobe, bave se prekrasnim ručnim radovima, te žene obožavaju život i grle ga svakim danom sve više i jače!

Voljela bih imenovati žene lavice koje su promijenile moj život na bolje i postale mojim uzorom: Danica, Anica, Jelena, Katica ,Antonia ,Olga ,Gordana GS, Gordana P., Marija, Brankica, Lori, Adda.

Ako te žene koje se godinama bore sa teškim bolestima, mogu cijeniti život i sve one male trenutke u njemu, onda mislim da to možemo svi! One su uzor nama svima jer vide svjetlo i u najvećoj tami i zahvalne su na svakom novom danu!

Kako u najvećoj tami prepoznati svjetlost?

Tako što ćemo cijeniti sebe i svoj život, tako što ćemo dopustiti srcu da uplovi u more života i prepustiti ćemo se njegovim prekrasnim valovima kojima nas grli!

Ako za žene lavice ne postoji nemoguće ne postoji ni za nas ostale!

Žene lavice su uzor meni osobno a svi mi trebamo biti uzor drugima!

Napisala: Danijela Ćuk

Fotografija: Unsplash

Vrata zdravlja